Gå direkt till innehåll
Ulf Nyqvist är tillförordnad vd för SKB. Foto: Christer Avebjer
Ulf Nyqvist är tillförordnad vd för SKB. Foto: Christer Avebjer

Nyhet -

Hallå där, Ulf Nyqvist, tillförordnad vd för SKB

Ulf Nyqvist är tillförordnad vd sedan Eva Nordström slutade och kommer att leda Stockholms Kooperativa Bostadsförening tills Ingrid Gyllfors tillträder vd-posten i juni.

Vilken är din relation till SKB sedan tidigare?
– Ganska begränsad, men jag har följt SKB under många år, eftersom jag är väldigt intresserad av nya och andra upplåtelseformer i förhållande till de traditionella. Kooperativ hyresrätt, ägarlägenheter, andelsägarlägenheter, bogemenskaper, med mera, behövs som alternativ för människor och för att vi ska kunna minska bostadssegregationen.

Vad ser du mest fram emot?
– Att kunna lämna över ett starkt och fortsatt väl fungerande företag till Ingrid Gyllfors när hon kommer som ordinarie vd i juni. Ägarformen är spännande och utmanande, att ha nästan 100 000 medlemmar ställer andra krav på ledningen och styrelsen. Sverige har väldigt lite av medlemsägda företag, vilket jag tror kommer förändras i framtiden.

Vilken är din starkaste drivkraft?
– Nyfikenhet och glädjen att få medarbetare att växa. Jag gillar att ge ansvar och att medarbetare är beredda att ta ansvar.

Lång branscherfarenhet

Ulf Nyqvist har över 25 års erfarenhet i fastighetsbranschen och har varit vd i TelgeBostäder och Botkyrkabyggen. Nu är han, sedan knappt 5 år tillbaka, egen konsult inom fastighetsutveckling. Uppdragen kommer bland annat från Sveriges Allmännytta, Andelsägarbolaget, olika fastighetsbolag och kommunala fastighetsenheter.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Yvonne Edenmark Lilliedahl

Yvonne Edenmark Lilliedahl

Presskontakt Kommunikationschef 08 704 60 38