Gå direkt till innehåll
Bild: Brunnberg och Forshed Arkitektkontor AB
Bild: Brunnberg och Forshed Arkitektkontor AB

Nyhet -

Projekteringsstart för tre bostadsprojekt

Under hösten startar projektering av tre SKB-kvarter motsvarande cirka 350 nya kooperativa hyresrätter. SKB följer den expansiva stockholmsregionen med projekteringsstart i Stockholm och för första gången i Uppsala.

– Nu har detaljplanerna för tre av SKBs nyproduktioner vunnit laga kraft, så i höst startar vi projekteringen av cirka 350 nya lägenheter, säger Ulf Jonsson, nybyggnadschef på SKB.
– Efter flera års planeringsarbete kommer vi att börja bygga på tre platser under 2019. Före sommaren sätter vi spaden i marken i Rosendal i Uppsala och i Hagastaden i Stockholm. Under tredje kvartalet börjar markarbetena i Nockebyskogen i Bromma.

Höstens tre SKB-projekt

I Stockholms nya stadsdel Hagastaden har SKB en markanvisning om cirka 125 lägenheter. Kvarteret Lysosomen ska byggas vid Norra Stationsgatans östra del.

Nockebyskogen utmed Drottningholmsvägen i Bromma omfattar cirka 100 lägenheter, i form av ett tiotal flerfamiljsvillor med femton lägenheter i varje.

I Rosendal i Uppsala har SKB en option att bygga cirka 100 lägenheter i Kvarteret Docenten, som kommer att ha upp till fem våningar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Yvonne Edenmark Lilliedahl

Yvonne Edenmark Lilliedahl

Presskontakt Kommunikationschef 08 704 60 38
Ingrid Gyllfors

Ingrid Gyllfors

Presskontakt vd 08-704 61 46

Relaterat innehåll