Gå direkt till innehåll
152 kooperativa hyresrätter i kvarteret Torshamn i norra Kista har planerad inflyttning 2025. Foto: SKB/Peter Svahn
152 kooperativa hyresrätter i kvarteret Torshamn i norra Kista har planerad inflyttning 2025. Foto: SKB/Peter Svahn

Pressmeddelande -

Fortsatt bostadsbyggande i vikande konjunktur

Nära 400 kooperativa hyresrätter byggs nu av SKB i Kista, Gustavsberg och på Södermalm i Stockholm. Lägenheterna kommer att stå färdiga 2025.

– SKB drivs som en kooperativ hyresrättsförening och tack vare upplåtelseformen och en sund ekonomi har vi möjlighet att fortsätta bygga i en utmanande tid. Något som är mycket viktigt för våra 93 000 medlemmar och för regionen, säger Ingrid Gyllfors, vd SKB.

Boende med många mötesplatser i Kista

I den nya stadsdelen Kista äng byggs kvarteret Torshamn, med planerad inflyttning början av 2025. Där blir det 152 lägenheter i storlekar från ett till sju rum och kök. Kista Äng ligger strax norr om Kista centrum, inom gångavstånd från Kista tunnelbanestation.

Kvarteret Torshamn får lokaler för bland annat restaurang, café och områdeskontor för SKBs fastighetsskötare. Dessutom kommer bastu och relaxrum att finnas, kvarterslokal och hobbyrum, samt lådcykelpool och möjlighet till cykeltvätt.

Nya kooperativa hyresrätter på Södermalm och Värmdö

På östra Södermalm, där SL:s bussdepå låg, byggs kvarteret Ananasen med 153 lägenheter. Husen i kvarteret blir åtta till nio våningar och lägenheterna har varierande storlek, från ett till sex rum.

I Porslinskvarteren i Gustavsberg pågår byggnationen av 76 lägenheter i kvarteret Modellören, vid Gustavsbergs allé. Husens yttre fasader är av rött tegel för att smälta in väl mot de omkringliggande äldre byggnaderna, intill Gustavsbergs hamn. Det är SKBs första kvarter i Värmdö kommun.

De tre husen har fem våningar och lägenheterna varierar i storlek mellan ett och sex rum och kök med, tonvikt på tvåor och treor. Det finns två tvättstugor, en gemensamhetslokal och en hobbylokal samt ett stort gemensamt garage under mark. Kvarterets hus omgärdar en trivsam innergård med träd, buskar och gräsytor. På gården finns även cykelparkeringar, lekytor och gångytor av marktegel. Lägenheter på bottenplan har uteplatser mot gården.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Fakta om Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB)
SKB är en kooperativ hyresrättsförening med 93 000 medlemmar. Med fler än 8 300 lägenheter i huvudstaden och sex närliggande kommuner är SKB den största privata hyresrättsaktören i Stockholm. Föreningen bygger och förvaltar bostäder som hyrs ut till medlemmarna i form av kooperativa hyresrätter. SKB är i sin storlek och upplåtelseform, en unik verksamhet som skapar variation på bostadsmarknaden. Lägenheterna, uppförda från 1917 till idag, förmedlas efter turordningsprincip och föreningen är öppen för alla. Den verkställande organisationen har 140 medarbetare och drivs på företagsmässiga villkor som en ekonomisk förening.
För mer information besök www.skb.org.

Kontakter

Ingrid Gyllfors

Ingrid Gyllfors

Presskontakt vd 08-704 61 46
Johan Jarding

Johan Jarding

Fastighetsutvecklingschef 08-704 61 77