Gå direkt till innehåll
SKB får ett fortsatt starkt kreditbetyg av kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s. Foto: DP-bild
SKB får ett fortsatt starkt kreditbetyg av kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s. Foto: DP-bild

Pressmeddelande -

Högt kreditbetyg till SKB

SKB får ett fortsatt starkt kreditbetyg av kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s. Efter den årliga genomgången har det satts till AA-.

Med ratingen AA- behåller SKB betyget som företaget har haft sedan 2012.

– Det är ett fortsatt högt kreditbetyg som skapar bra förutsättningar i kommande upplåning och byggnation av kooperativa hyresrätter till medlemmarna, säger Joakim Wernersson, ekonomi- och finanschef, SKB.

1 600 lägenheter beräknas att byggstarta fram till 2028. Just nu pågår byggnation av fastigheter i Bromma och i Hagastaden i Stockholm, samtidigt som färdigställande och inflyttning pågår i den första fastigheten i Uppsala.

Vid årsskiftet uppgick SKBs låneportfölj till drygt 4 miljarder kronor och belåningsgraden var cirka 14 procent mot bedömt marknadsvärde på drygt 29 miljarder kronor (2021/2022).

SKBs finansverksamhet har som huvuduppgift att långsiktigt trygga finansieringen av verksamheten med ett begränsat finansiellt risktagande. Upplåningen sker via den traditionella bankmarknaden och genom utgivande av företagscertifikat och obligationer. En del av upplåningen är projektorienterad och sker genom Europeiska Investeringsbanken (EIB).

Ämnen

Kategorier

Regioner


Fakta om Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB)
SKB är en kooperativ hyresrättsförening med 92 000 medlemmar. Med fler än 8 200 lägenheter i huvudstaden och sex närliggande kommuner är SKB den största privata uthyraren av bostäder i Stockholm. Föreningen bygger och förvaltar bostäder som hyrs ut till medlemmarna i form av kooperativa hyresrätter. SKB är i sin storlek och upplåtelseform, en unik verksamhet som skapar variation på bostadsmarknaden. Lägenheterna, uppförda från 1917 till idag, förmedlas efter turordningsprincip och föreningen är öppen för alla. Den verkställande organisationen har 140 medarbetare och drivs på företagsmässiga villkor som en ekonomisk förening.
För mer information besök www.skb.org.

Kontakter

Yvonne Edenmark Lilliedahl

Yvonne Edenmark Lilliedahl

Presskontakt Kommunikationschef 08 704 60 38