Gå direkt till innehåll
Stockholms Kooperativa Bostadsförening har för nionde gången fått priset Kundkristallen. Egen personal i SKB-kvarteren ger höga betyg från de boende. Foto: Karin Alfredsson
Stockholms Kooperativa Bostadsförening har för nionde gången fått priset Kundkristallen. Egen personal i SKB-kvarteren ger höga betyg från de boende. Foto: Karin Alfredsson

Pressmeddelande -

SKB är bäst i branschen – igen

SKB är bäst i branschen igen och har för nionde gången fått priset Kundkristallen vid Benchmark Event, den här gången för ”Högsta produktindex” i Sverige. Dessutom var SKB nominerade i tre ytterligare klasser. Kundkristallen baseras på vad de boende själva tycker i kundmätningar.

Produktindex baseras på hyresgästernas upplevelser. Vinnarna utses bland de företag som under 2021 genomfört kundundersökningar tillsammans med AktivBo, som delar ut Kundkristallen. Företagen nomineras i olika klasser efter storlek på fastighetsbeståndet och SKB fick Kundkristallen i klassen Högsta produktindex 4 000+ lägenheter. SKB har blivit nominerade vid varje hyresgästundersökning som genomförts sedan starten 2011.

– Vi är väldigt stolta över att få det här priset, eftersom det bygger helt och hållet på våra boendes åsikter. Då ser vi att de uppskattar det dagliga arbetet som alla SKBs medarbetare gör i våra kvarter. Och priset gör förstås att vi känner att vi vill bli ännu bättre, säger Madeleine Brisère, förvaltningschef på SKB.

Mätningen av produktindex utförs utifrån flera faktorer, som exempelvis att man är mån om hyresgästerna, tar väl hand om fastigheten och att de boende kan rekommendera hyresvärden till andra. Tillsammans skapar det ett mått på kvaliteten. SKB var också nominerade i kategorierna Högsta serviceindex 4 000—10 999 lägenheter, Högsta profil 4 000+ lägenheter och Största lyft serviceindex 4 000—10 999 lägenheter.

Uppskattad upplåtelseform

Enligt förvaltningschef Madeleine Brisère visar priset också att den kooperativa hyresrätten är en uppskattad upplåtelseform.

– Det finns många fördelar med den kooperativa hyresrätten. En av de viktigaste är att den involverar medlemmarna och skapar ett större engagemang för bostaden och bostadsområdet. Ytterligare en fördel är att vi som evighetsförvaltare har ett mycket långsiktigt perspektiv. För under de dryga 100 år som SKB har funnits har vi aldrig sålt en enda fastighet, säger Madeleine Brisère.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Fakta om Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB)
SKB är en kooperativ hyresrättsförening med 93 000 medlemmar. Med fler än 8 300 lägenheter i huvudstaden och sex närliggande kommuner är SKB den största privata hyresrättsaktören i Stockholm. Föreningen bygger och förvaltar bostäder som hyrs ut till medlemmarna i form av kooperativa hyresrätter. SKB är i sin storlek och upplåtelseform, en unik verksamhet som skapar variation på bostadsmarknaden. Lägenheterna, uppförda från 1917 till idag, förmedlas efter turordningsprincip och föreningen är öppen för alla. Den verkställande organisationen har 140 medarbetare och drivs på företagsmässiga villkor som en ekonomisk förening.
För mer information besök www.skb.org.

Kontakter

Madeleine Brisère

Madeleine Brisère

Förvaltningschef 08-704 60 48
Yvonne Edenmark Lilliedahl

Yvonne Edenmark Lilliedahl

Presskontakt Kommunikationschef 08 704 60 38