Gå direkt till innehåll
Det är första gången SKB närvarar på Nordiska Trädgårdar, den största trädgårdsmässan i Norden. Foto: Karin Alfredsson
Det är första gången SKB närvarar på Nordiska Trädgårdar, den största trädgårdsmässan i Norden. Foto: Karin Alfredsson

Pressmeddelande -

SKB deltar som ett av de första bostadsföretagen på Nordiska Trädgårdar

SKB, med nära 8500 bostäder i Stockholm och Uppsala, tar ett nytänkande steg genom att delta på Nordiska Trädgårdar, den största trädgårdsmässan i Norden. Som bostadsföretag på mässan vill SKB lyfta vikten av grönska och trivsel i stadens kvarter.

SKB:s vd Ingrid Gyllfors betonar vikten av att använda utrymmet mellan husen för både odling, främjande av den biologiska mångfalden och gemenskap för de boende.

– Vi har sedan länge prioriterat arbetet med våra gröna gårdar med egen personal och trädgårdsmästare. Vi skapar inte bara vackra rabatter, vi producerar honung med bikupor i vissa områden, erbjuder odlingsområden för våra boende medlemmar och väljer varsamt växter som främjar den biologiska mångfalden. Det här är ett område som vi kommer att vidareutveckla, bland annat i samarbete med våra kvartersråd.

– Det är viktigt att tänka på stadens kvarter och vi hoppas att SKBs deltagande här kan få fler inom fastighetsbranschen att haka på. Vi hoppas även att vi får chansen att möta flera av våra 93 000 medlemmar på en ny plats för att höra vad de efterfrågar, avslutar Ingrid Gyllfors. 

Besökare på Nordiska Trädgårdar kommer att få möjlighet att lära sig mer om SKB:s initiativ för ökad grönska och hållbarhet i stadsmiljöer, samt hur biologisk mångfald kan integreras i stadens kvarter genom att besöka SKB:s tävlingsbidrag i ”Årets uteplats” som finns i monter B01:61. 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Fakta om Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB)
SKB är en kooperativ hyresrättsförening med 93 000 medlemmar. Med fler än 8 300 lägenheter i huvudstaden och sex närliggande kommuner är SKB den största privata hyresrättsaktören i Stockholm. Föreningen bygger och förvaltar bostäder som hyrs ut till medlemmarna i form av kooperativa hyresrätter. SKB är i sin storlek och upplåtelseform, en unik verksamhet som skapar variation på bostadsmarknaden. Lägenheterna, uppförda från 1917 till idag, förmedlas efter turordningsprincip och föreningen är öppen för alla. Den verkställande organisationen har 140 medarbetare och drivs på företagsmässiga villkor som en ekonomisk förening.
För mer information besök www.skb.org.

Kontakter

Madeleine Brisère

Madeleine Brisère

Förvaltningschef 08-704 60 48
Ingrid Gyllfors

Ingrid Gyllfors

Presskontakt vd 08-704 61 46