Gå direkt till innehåll
SKB har satt spaden i marken för 76 kooperativa hyresrätter i Gustavsberg. Från vänster Carl Kangas, kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun, Charlotte Axelsson, ordförande SKB och Thomas Carlsson, vd 2A Entreprenad. Foto: baraBild
SKB har satt spaden i marken för 76 kooperativa hyresrätter i Gustavsberg. Från vänster Carl Kangas, kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun, Charlotte Axelsson, ordförande SKB och Thomas Carlsson, vd 2A Entreprenad. Foto: baraBild

Pressmeddelande -

SKB expanderar och byggstartar i Värmdö

Nu har SKB tagit ett spadtag för 76 kooperativa hyresrätter i Gustavsberg. År 2025 står kvarteret Modellören i Porslinskvarteren klart för inflyttning. Det blir föreningens första bostadskvarter i Värmdö.

– Vi är mycket glada att få etablera oss och bygga kooperativa hyresrätter i Värmdö kommun. Tack vare vår upplåtelseform och sunda ekonomi har vi en genomförandekraft i dessa utmanande tider. Det är viktigt för våra medlemmar och för regionen och något vi är stolta över, säger vd Ingrid Gyllfors.

Kvarteret Modellören kommer att ha 76 lägenheter i varierande storlekar, samt kvarterslokal och gård som inbjuder till gemenskap bland de boende. Husen blir del av Porslinskvarteren i centrala Gustavsberg, en levande stadsdel med bostäder, verksamheter, restauranger, mötesplatser och service.

Gemenskap och social hållbarhet

SKB:s kooperativa hyresrätter med egna fastighetsskötare, gemensamhetslokaler och kvartersråd bidrar till ökad gemenskap och trygghet i kvarteren och även till en mer varierad bostadsmarknad vid sidan av andra upplåtelseformer.

Med över 8 300 lägenheter i Stockholm och närliggande kommuner är SKB Stockholms största privata hyresrättsaktör. Under de 107 år som gått sedan SKB grundades har föreningen aldrig sålt ett enda av sina hus. Det som SKB bygger förvaltas i egen regi, för medlemmarna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Fakta om Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB)
SKB är en kooperativ hyresrättsförening med 93 000 medlemmar. Med fler än 8 300 lägenheter i huvudstaden och sex närliggande kommuner är SKB den största privata hyresrättsaktören i Stockholm. Föreningen bygger och förvaltar bostäder som hyrs ut till medlemmarna i form av kooperativa hyresrätter. SKB är i sin storlek och upplåtelseform, en unik verksamhet som skapar variation på bostadsmarknaden. Lägenheterna, uppförda från 1917 till idag, förmedlas efter turordningsprincip och föreningen är öppen för alla. Den verkställande organisationen har 140 medarbetare och drivs på företagsmässiga villkor som en ekonomisk förening.
För mer information besök www.skb.org.

Kontakter

Johan Jarding

Johan Jarding

Fastighetsutvecklingschef 08-704 61 77
Ingrid Gyllfors

Ingrid Gyllfors

Presskontakt vd 08-704 61 46