Gå direkt till innehåll
Efter sju år som vd för SKB har Eva Nordström meddelat att hon avser att sluta. Foto: Christoffer Dracke
Efter sju år som vd för SKB har Eva Nordström meddelat att hon avser att sluta. Foto: Christoffer Dracke

Pressmeddelande -

Eva Nordström slutar som vd på SKB

Eva Nordström har meddelat styrelsen för SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, att hon avser att sluta som vd efter sju år på posten. Eva kommer att arbeta kvar under sin uppsägningstid som är sex månader.

Eva Nordström har arbetat som vd sedan 2014. Hon har i dagarna meddelat styrelsen att hon har för avsikt att sluta som vd för att i framtiden arbeta som konsult med inriktning på affärs- och ledarutveckling.

– Efter sju fantastiska år är det dags för mig att lämna över stafettpinnen till någon annan. Jag gör det i ett läge då SKB bygger mer än någonsin, den mycket ambitiösa affärsplanen är levererad och föreningen har skapat sig en tydlig plats i samhällsdebatten. Jag är stolt och glad över den förflyttning som jag och mina medarbetare har åstadkommit och tackar för det fina samarbete jag haft med medlemmarna, styrelsen och övriga förtroendevalda, säger Eva Nordström

SKBs styrelse kommer nu att påbörja rekryteringen av ny vd. Fram till dess fortsätter Eva Nordström som VD. Hennes uppsägningstid är sex månader.

För vidare information, kontakta:

Eva Nordström, vd SKB, tel 08-087046146, eva.nordstrom@skb.org

Charlotte Axelsson, styrelseordförande SKB, tel 070- 222 64 88, charlotte@guldskaret.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Fakta om Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB)
SKB är en kooperativ hyresrättsförening med 91 000 medlemmar. Med fler än 8 000 lägenheter i huvudstaden och fem närliggande kommuner är SKB den största privata hyresrättsaktören i Stockholm. Föreningen bygger och förvaltar bostäder som hyrs ut till medlemmarna i form av kooperativa hyresrätter. SKB är i sin storlek och upplåtelseform, en unik verksamhet som skapar variation på bostadsmarknaden. Lägenheterna, uppförda från 1917 till idag, förmedlas efter turordningsprincip och föreningen är öppen för alla. Den verkställande organisationen har 140 medarbetare och drivs på företagsmässiga villkor som en ekonomisk förening.

För mer information besök www.skb.org.

Kontakter

Yvonne Edenmark Lilliedahl

Yvonne Edenmark Lilliedahl

Presskontakt Kommunikationschef 08 704 60 38
Ingrid Gyllfors

Ingrid Gyllfors

Presskontakt vd 08-704 61 46