Gå direkt till innehåll
Redan nu kan den som är intresserad gå på en virtuell visning av SKBs kooperativa hyresrätter i Uppsala. Bild: Studio Superb
Redan nu kan den som är intresserad gå på en virtuell visning av SKBs kooperativa hyresrätter i Uppsala. Bild: Studio Superb

Pressmeddelande -

Nu påbörjas uthyrningen av Uppsalas första kooperativa hyresrätter – med virtuell visning

Nu är det möjligt att anmäla sitt intresse för Uppsalas första kooperativa hyresrätter. Det är SKB som bygger 122 lägenheter i den nya miljösmarta stadsdelen Rosendal. Bygget är i full gång och lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning i augusti nästa år. Redan nu kan den som är intresserad gå på 3D-visning hemifrån.

Kooperativ hyresrätt är ett mellanting mellan traditionell hyresrätt och bostadsrätt och en ny upplåtelseform i Uppsala.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda våra kooperativa hyresrätter även i Uppsala. Vår strategi är att bygga lägenheter med max en timmes pendlingsavstånd från Stockholms city.
Därför är det naturligt för oss att erbjuda vårt boende i ett växande Uppsala som också lockar allt fler stockholmare, säger Eva Nordström, vd på SKB.

SKBs kvarteret Docenten blir färdigbyggt nästa år men redan nu kan intresserade gå på lägenhetsvisning, fast hemifrån. På SKBs hemsida ges en upplevelse av hur en typlägenhet kommer att se ut.

Ytterligare 500 lägenheter

Kvarteret Docenten är de första 122 kooperativa hyresrätterna som SKB bygger i Uppsala. Avsiktsförklaringen, som tecknats mellan Uppsala kommun och SKB, innebär att det ska byggas ytterligare omkring 500 lägenheter i kommunen de närmaste tio åren.

Hållbart sätt att leva och bo

Den framväxande och miljösmarta stadsdelen Rosendal, ett par kilometer söder om stadskärnan, erbjuder en kombination av stadsliv och grönskande områden där även kvarteret Docenten tar en tydlig miljöhänsyn.

– Vi bygger en fastighet med stort fokus på variation, gemenskap och ett hållbart sätt att leva och bo. Den är utformad för ett minimalt behov av energi och återvinner till och med energi ur vattnet som kommer från badrum och kök. Takytorna är gröna genom sedumplantering. På taken finns även en solcellsanläggning som genererar el till fastigheten, säger Johan Jarding, fastighetsutvecklingschef på SKB.

Det är inte bara kvarteret Docenten som har fokus på hållbarhet. Hela SKBs upplåtelseform är hållbar.

– För oss på SKB har hållbarhet varit en naturlig del sedan vår förening bildades för över hundra år sedan. Under de åren har vi aldrig sålt en enda fastighet. Det vi bygger förvaltar vi för evigt, vilket betyder att vi alltid tänker långsiktigt ur ett klimat- och miljöperspektiv. Den kooperativa hyresrätten är både en socialt och ekonomiskt hållbar boendeform som bygger på medlemsengagemang och där överskottet återinvesteras för att utveckla verksamheten, säger Eva Nordström. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Fakta om Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB)
SKB är en kooperativ hyresrättsförening med 90 000 medlemmar. Med fler än 8 000 lägenheter i huvudstaden och fem närliggande kommuner är SKB den största privata hyresrättsaktören i Stockholm. Föreningen bygger och förvaltar bostäder som hyrs ut till medlemmarna i form av kooperativa hyresrätter. SKB är i sin storlek och upplåtelseform, en unik verksamhet som skapar variation på bostadsmarknaden. Lägenheterna, uppförda från 1917 till idag, förmedlas efter turordningsprincip och föreningen är öppen för alla. Den verkställande organisationen har 130 medarbetare och drivs på företagsmässiga villkor som en ekonomisk förening.

För mer information besök www.skb.org.

Kontakter

Yvonne Edenmark Lilliedahl

Yvonne Edenmark Lilliedahl

Presskontakt Kommunikationschef 08 704 60 38
Ingrid Gyllfors

Ingrid Gyllfors

Presskontakt vd 08-704 61 46