Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • SKB får förnyat förtroende från EIB med 800 miljoner kronor

    SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, får ett nytt lån av Europeiska investeringsbanken för att bygga lågenergihus i Stockholm. 800 miljoner kronor ska användas för att finansiera byggandet av två nyproduktionsprojekt med totalt 317 kooperativa hyresrätter.

  • Över hundra nya kooperativa hyresrätter på historisk mark i Bromma

    SKB har invigt ett helt nytt bostadskvarter med sex hus, vid vägen som Gustav III tog när han reste till Drottningholm. Vid de 114 kooperativa hyresrätterna i Nockeby har också fått sällskap av ett alldeles nytt och mycket stort konstverk, inspirererat av 1700-talskungen. Byggandet krävde särskild varsamhet till skyddsvärd natur som nu finns ända in på knuten i kvarteret Skrönan.

  • Fler laddstationer för elbilar i Stockholm

    SKB fortsätter att bygga ut laddplatser för elfordon för att möta de boendes efterfrågan. Under hösten blir det nya laddplatser vid fastigheter i Sundbyberg, Täby, Farsta, Tyresö och Södermalm. Målet är att närmare 280 bilplatser ska vara rustade med laddstationer till årsskiftet.

  • Byggstart för Kistas första kooperativa hyresrätter

    Nu har SKB tagit ett spadtag för 152 nya lägenheter i Kista. År 2025 står kvarteret Torshamn klart för inflyttning i området Kista äng. Det blir Kistas första hus med kooperativa hyresrätter.

  • SKB testar vitvaror som tjänst i forskningsprojekt

    Är det mer hållbart att köpa kylskåp och spis som tjänst, i stället för som produkt? Det ska nu testas hos SKB som en del i ett uppmärksammat forskningsprojekt tillsammans med Vinnova och Electrolux.
    Cirkularitet är en viktig del i hållbarhetsomställningen med mer fokus på reparation, underhåll och återvinning, och mindre nytillverkning. Nu blir SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, en d

  • SKB välkomnar ny vd

    Nu tillträder Ingrid Gyllfors posten som vd för SKB. Med en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och stor kunskap i att leda ett bostadsföretag ska Ingrid fortsätta utvecklingen av en aktiv samhällsaktör och en unik förening. Här svarar hon på fem frågor om det nya uppdraget.

  • Högt kreditbetyg till SKB

    SKB får ett fortsatt starkt kreditbetyg av kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s. Med ratingen AA- behåller SKB betyget som företaget har haft sedan 2012. Vid årsskiftet uppgick SKBs låneportfölj till drygt 4 miljarder kronor och belåningsgraden var cirka 14 procent mot bedömt marknadsvärde på drygt 29 miljarder kronor (2021/2022).

  • SKB satsar på hållbarhet och överträffar satta mål

    SKB uppnår eller överträffar många av sina hållbarhetsmål, visar Hållbarhetsredovisningen för 2021. Bland annat har det största klimatavtrycket, utsläpp från fjärrvärme, minskat med 46 procent under den senaste treårsperioden. Arbetet för ytterligare förbättringar innefattar steg mot fossilfria fordonsbränslen och fastighetsel.

  • Mer fika än städning i kooperativa hyresrätter

    En Novus-undersökning visar att det stockholmare gör mest tillsammans med sina grannar är att städa. Boende i kooperativa hyresrätter träffas i stället runt grillen eller fikar. Och den granntrivsel som skapas när man lär känna sina grannar är bra för hälsan, visar forskning.

  • Plan för 1 600 nya kooperativa hyresrätter

    SKBs års- och hållbarhetsredovisning sammanfattar 2021 med nya markanvisningar, flera pågående byggprojekt, etablering i ett nytt län och en plan om byggstart av 1 600 nya kooperativa hyresrätter fram till 2028. Vid årsskiftet var det totala marknadsvärdet på SKBs fastigheter 29,2 miljarder kronor.

  • Den arga lappen ett undantag

    Idén om att svenskar i allmänhet helst löser grannkonflikter med lappar för att undvika konfrontation har alltså svag förankring i verkligheten. En färsk Novus-undersökning, gjord på uppdrag av Stockholms Kooperativa Bostadsförening, visar att endast fem procent uppger att endast åtta procent skulle sätta upp en lapp på anslagstavlan. 42 procent svarar att man skulle prata med grannen i fråga.

Visa mer